Zaterdagmiddag 1 September kreeg de Heer Siemon Bottinga een bijzondere verrassing toen er bij de Omloop van Talant 2 grote trucks voor de deur stonden, even later arriveerde ook de splinternieuwe hoogwerker van de Brandweer Dokkum.

Vrijwillig medewerker  Gooitzen Riemersma was ter ore gekomen dat de Heer Bottinga een groot liefhebber van vrachtwagens is, maar omdat hij aan de rolstoel gekluisterd is was de vraag hoe je hem in een vrachtwagen krijgt. Riemersma zocht contact met de Brandweer Dokkum om hem met behulp van de hoogwerker in de cabine te hijsen, dit was echter niet mogelijk. Maar met de spierkracht van enkele sterke (brandweer) mannen slaagde dit alsnog. Bottinga is wel even met zijn broer in de hoogwerker geweest om het gebouw even van de bovenkant te zien. Bewoner Henk Sipma werd ook uitgenodigd om in de cabine plaats te nemen, en beide heren werden door chauffeurs Branco en Berthil met veel plezier door Dokkum rondgereden.

Op de kamer van de Heer Bottinga staat een grote vitrinekast met daarin zo’n 300 schaalmodellen van diverse transportfirma’s. De beide chauffeurs en de mannen van de Brandweer mochten allemaal ook nog een mooi model uitzoeken.

Afbeeldingsgalerie